انحراف آلت تناسلی چیست؟

انحراف آلت تناسلی چیست؟

اختلال عملکرد نعوظ وضعیتی است که در آن فرد در داشتن نعوظ یا حفظ آن مشکل دارد. این وضعیت موجب می شود مرد در رابطه جنسی دچار مشکل شود. اختلال نعوظ در همه سنی ممکن است پیش بیاید. یکی از موارد نادر اختلال عملکرد نعوظ، بیماری پیرونی است که باعث خمیدگی و انحنای آلت تناسلی می شود در نتیجه نعوظ دردناک می شود.

چه عواملی منجر به این بیماری می شوند؟

علت بیماری پیرونی و انحراف آلت تناسلی تا حد زیادی ناشناخته است. با این حال تحقیقات نشان می دهند این وضعیت ممکن است پس از ضربه دیدن یا جراحت آلت تناسلی روی دهد. این اتفاق ممکن است باعث خونریزی و تشکیل بافت جوشگاه شود. اما در برخی موارد این وضعیت بدون هیچ اتفاقی رخ می دهد و علت آن مشخص نیست.

چه عواملی احتمال این بیماری را افزایش میدهند؟

سن و ژنتیک در بروز بیماری پیرونی نقش دارند. تغییر بافتها با افزایش سن باعث می شود جراحت آلت تناسلی راحت تر اتفاق بیفتد و التیام آن کندتر شود در نتیجه احتمال انحراف آن بیشتر می شود.

مردانی که نوعی اختلال بافت همبند به نام انقباض دوپویترن Dupuytren’s contracture دارند، بیشتر در خطر بیماری پیرونی قرار دارند. در انقباض دوپویترن دست جمع شده و انگشتها به داخل کشیده می شوند.

علائم و نشانه های بیماری پیرونی چیست؟

علامت اصلی بیماری پیرونی، تشکیل بافت جوشگاه (اسکار) مسطح به نام پلاک است. این بافت جوشگاه را به طور معمول میتوان در پوست حس کرد. پلاک معمولا در سطح بالایی آلت تناسلی تشکیل می شود اما ممکن است

در سمت پایین یا پهلو های آن نیز تشکیل شود. گاهی اوقات پلاک دور آلت تناسلی را می گیرد و باعث تغییر شکل دهانه بطری مانند می شود. ممکن است کلسیم در پلاک جمع شده و باعث سخت شدن آن شود.
بافت جوشگاه ممکن است باعث شود نعوظ دردناک یا نرم شود و یا انحنای آلت شدید باشد.

بافت جوشگاه در بخشی از آلت تناسلی باعث کشسانی در آن ناحیه می شود. پلاک در بالای آلت تناسلی ممکن است باعث شود آلت در هنگام نعوظ به بالا خم شود.
وجود پلاک در پهلوی آلت باعث می شود انحنای آلت به همان طرف باشد. اگر بیش از یک پلاک در آلت تشکیل شده باشد انحناهای پیچیده ای حاصل می شود.

علائم و نشانه های بیماری پیرونی

روشهای درمان انحراف آلت تناسلی چیست؟

هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما این وضعیت قابل درمان است و از طرفی ممکن است خود به خود برطرف شود. بیشتر پزشکان معتقدند بهتر است صبر کنید ببینید چه می شود مگر این که علائم بدتر شوند.

درمان انحراف آلت تناسلی با دارو

ممکن است پزشک داروهایی برایتان تجویز کند که اغلب به آلت تزریق می شوند. گاهی نیز اگر درد شدید باشد یا به مرور انحراف آلت بیشتر می شود عمل جراحی توصیه می شود.

روشهای غیر جراحی درمان انحراف آلت تناسلی

یونتوفورز (Iontophoresis) تکنیکی است که در آن از جریان ضعیف برق برای رساندن دارو از طریق پوست استفاده می شود.

 

درمان های انحراف آلت تناسلی بدون جراحی و دارو عبارتند از:

  • درمان با امواج شوک یا شوک ویو تراپی (shock wave therapy) برای در هم شکستن بافت جوشگاه
  • درمان کشش آلت برای کشیدگی آلت تناسلی
  • دستگاه های وکیوم

عمل جراحی برای درمان انحراف آلت تناسلی

عمل جراحی آخرین انتخاب در درمان انحراف آلت تناسلی است و در مواردی صورت می گیرد که تغییر شکل آلت شدید باشد. روشهای جراحی آلت تناسلی برای درمان انحراف عبارتند از:

  • کوتاهتر کردن سمت سالم آلت تناسلی
  • بلندتر کردن سمت بافت جوشگاه آلت تناسلی
  • ایمپلنت (پروتز) آلت تناسلی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *