جهت مطالعه قسمت اول این مقاله روی لینک زیر کلیک کنید
علل، تشخیص و درمان درد بیضه قسمت اول
روش های تشخیص علت درد بیضه
اولین قدم برای بهتر شدن و داشتن احساس خوب، تشخیص علت اصلی درد بیضه است که پزشک، ابتدا معاینه فیزیکی انجام می دهد و در صورت لزوم آزمایشات را توصیه می نماید.
معاینه ی بدنی و جسمی
در حین معاینه بدنی، پزشک روی بیضه ها را فشار می دهد تا تورم، حساسیت، تغییرات پوستی و توده ها را بررسی کند. احتملا پزشک معاینه شکمی نیز انجام دهد و غدد لنفاوی بزرگ شده در کشاله ران را بررسی کند.
آزمایشگاه ها و آزمایشات
پزشک با هدف رد احتمالی عفونت، مانند اپیدیدیمیت، كشت ادرار را برای بیمار تجویز خواهد نمود و سواب ادراری را نیز جهت غربالگری عفونتهای مقاربتی انجام می دهد. چنانچه به تومور مشکوک باشد، احتمال دارد آزمایش خون نیز انجام گیرد که علایم تومور آلفا-فتوپروتئین (AFP) و گنادو تروپین کوریونی انسان را بررسی می کند.
تصویربرداری
تست تصویربرداری شناخته شده به منظور بررسی درد بیضه، سونوگرافی می باشد که به کمک آن می توان ناهنجاری هایی مانند سرطان بیضه را تشخیص داد. در رابطه با پیچ خوردگی بیضه نیز، سونوگرافی داپلر رنگی نشان می دهد که جریان خون در بیضه کاهش یافته یا وجود ندارد.
در صورت تشخیص سرطان بیضه برای مرحله بندی از آزمایشات تصویربرداری زیر استفاده می شوند:
- اسکن توموگرافی کامپیوتری
- سی تی اسکن(CT)
- تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی
- ام آر آی (MRI)،
تشخیص افتراقی
اساساً تمام علت درد ناحیه بیضه ناشی از بیضه نیست. در واقع احتمال دارد، درد ذکر شده یا درد ناشی از جایی دیگر، مثل سنگ کلیه یا گرفتگی عصب، دلیل این امر باشد.
در صورت مشکوک شدن پزشک به سنگ کلیه، ممکن است آزمایش ادرار برای جستجوی خون و یا سی تی اسکن جهت ارزیابی دستگاه ادراری شما تجویز شود. به همین ترتیب، می تواند تصویربرداری معمولاً MRI از ستون فقرات شما و نیز یک آزمایش کامل عصبی به منظور تشخیص عصب منقبض شده انجام گیرد.
راه های درمان درد بیضه چیست؟
پزشک متخصص بسته به علت درد بیضه، یکی از روش های درمانی متعدد را به بیمار توصیه می کند.
درمان خانگی درد بیضه
با کمک درمان های خانگی می توان بسیاری از دلایل درد بیضه را به طور کامل یا تا حدودی درمان نمود. برای مثال، اپیدیدیمیت را علاوه بر آنتی بیوتیک های تجویز شده، می توان با بالا نگهداشتن اسکروتوم، یخ و یک ضد التهاب غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن جهت کاهش درد درمان کرد.
در مورد مردان مبتلا به اورکیالژی بدون دلیل و توضیح داده نشده احتمالاً گزینه های زیر موجب تسکین درد گردد، هرچند که ممکن است سه ماه یا بیشتر، جهت متوجه شدن پیشرفت و بهبودی طول بکشد:
استراحت: از بلند کردن اجسام سنگین یا انجام ورزش شدید و فشار بر روی ماهیچه های دردناک خودداری کنید.
گرما: با استفاده از یک پد گرمکن یا نشستن در یک حمام گرم می توانید به تحریک جریان خون و تسکین دردهای عضلانی کمک کنید.
داروهای ضد التهاب: مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن می تواند باعث کاهش درد شود.
لباس زیر تنگ: پوشیدن لباس زیر تنگ می تواند به مهار حرکت بیضه و درد ایجاد شده از آن کمک نماید.
فیزیوتراپی: تمرینات خانگی و کشش احتمالاً جهت تقویت عضلات کف لگن و کاهش اسپاسم یاری کننده می باشد.
داروهای درد بیضه
علاوه بر داروهای ضد التهاب، از آنتی بیوتیک ها جهت درمان علل عفونی درد بیضه همچون اپیدیدیمیت یا قانقاریای فورنیه استفاده می گردد.
عمل جراحی
برای دلایل خاصی از درد بیضه، جراحی لازم است. ازجمله، در قانقاریای فورنیه که جراحی فوری و برداشتن از بافت آلوده و در حال مرگ و بعضی اوقات جراحی ترمیمی نیز نیاز خواهد بود. هچنین برای کمابیش همه سرطانهای بیضه،جراحی اولین درمان می باشد.
بلاک عصب و عصب کشی
چنانچه درمان خانگی پاسخگو نباشد، احتمال دارد که برای درمان ارکیالژی مزمن از یک بلاک عصبی یا بلاک منطقه ای عصبی استفاده شود.
در بلوک عصبی، متخصص اورولوژیست یک بی حسی را به عصب اسپرماتیک تزریق می کند. اگر بی حس کننده درد را از بین ببرد، متخصص اورولوژیست می تواند نتیجه بگیرد که علت درد در بیضه است. سپس می تواند روشی به نام عصب کشی را توصیه کند که در آن عصب های بیضه قطع می شوند. این کار در یک مرکز جراحی سرپایی انجام شده و در حدود ۷۵ درصد از مردان درد بیضه را به طور دائم تسکین می دهد.
باید توجه داشت که چنانچه بلوک عصبی اولیه منجر به تسکین درد نشود، اورولوژیست جهت دسترسی بیشتر به منشاء درد ممکن است شما را به یک متخصص مدیریت درد ارجاع دهد.
جمع بندی نهایی
اطمینان داشته باشید که در بیشتر موارد، درد بیضه درمان پذیر است. سعی کنید جهت گفتگو در مورد نگرانی های خود با پزشکتان راحت باشید و البته درمورد هر گونه درد ناگهانی و شدید بیضه به دنبال فوریت های پزشکی باشید.
جهت انجام عمل وازکتومی در مشهد می بایست با مطب دکتر امیرحسین بشاش تماس حاصل فرمایید
بدون دیدگاه