انواع تومور بیضه شامل تومورهای سیمنوما، نوسیمنوما، تومورهای استرومال می شوند که هر یک از ان ها روش های درمان متفاوتی دارد. بیضه ها برای کارهایی مانند تولید هورمون جنسی و اسپرم تخصصی شده اند همانطور که میدانید تومور بیضه داخل کیسه بیضه رخ خواهد داد؛البته ما به این نکته در ادانه اشاره خواهیم داشت که سرطان بیضه از انواع شایع سرطان نیست.
تومور های بیضه در نژاد های سفید پوست شایع تر هستند همچنین سابقه خوانوادگی افراد در ابتلا به تومور بیضه بسیار حائز اهمیت میباشد؛همچنین این تومور ها در بین مردان در سنین ۱۵تا ۳۶بسیار شایع تر هستند.
انواع تومور بیضه
رشد غیر طبیعی بیضه و ظاهر نامتعارف بیضه یا ایجاد برجستگی نخود مانند روی کیسه ببضه میتوانند از علائم تومور بیضه باشند
در صورتی که فرد درد و یا تورم کمر درد و یا تجمع ناگهانی مایعات موجود در بیرون بیضه میتواند از نشانه های بیماری باشد که توصیه میکنیم حتما در صورت ادامه این علائم بیش از یک هفته به پزشک متخصص مراجعه کنید تا معاینه شوید.
راه های تشخیص تومور بیضه
معاینه فیزیکی که توسط پزشک انجام می شود.
سونو گرافی:در این روش بیمار به پشت دراز خواهد کشید و پاهارا باز خواهد کرد پزشک ژل بی رنگی به داخل بیضه فرد تزریق خواهد کرد و سپس جهت تهیه تصویر پروپ دستی را بر روی اسکرتوم حرکت میدهد از مهم ترین نکات سونو گرافی تشخیص مکان تومور هست که خارج بیضه یا داخل میباشذ.
آزمایش خون:این روش برای تعیین میزان نشانگر های تومور بیضه در خون انجام خواهد شد تا به تشخیص بهتر پزشک کمک کنید
نوع تومور بیضه
تومور سمینوما: در همه گروه های سنی رخ خواهد داد که احتمال رخداد آن در افراد مسن بیشتر خواهد بود و در مجموع این تومور از تومر های غیر سمینوما خطر کمتری برای بیمار خواهد نداشت.
نونسمینوما:این نوع تومور که خطرناک تر خواهد بود در اوایل زندگی فرد رشد میکند
تومور های استرومال :این نوع از تومار های بیضه در سلول هایی که هورمون های جنسی تولید میکنند و همچنین بافت همبند اطراف آن دیده خواهد شد در اکثر موارد این نوع از تومور ها خوش خیم خواهند بود و به خارج از بیضه راه نمیابند در نتیجه با عمل جراحی به سادگی قابل درمان خواهندبود
درمان تومورها و بدخیمی های بیضه پس از تشخیص نوع ان انجام می شود.
راه های درمان
جراحی با برداشتن بیضه که بهتر است در صورت تمایل به داشتن فرزند قبل از جراحی از طریق بانک اسپرم اقدام به ذخیره اسپرم کنید.
عمل جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی متناسب با تشخیص پزشک
پرتو درمانی به ناحیه مورد نظر اشعه مخصوص تابانیده و سلول ها را از بین خواهند برد.
شیمی درمانی استفاده از داروهای خاص جهت از بین بردن تومار های سرطانی بیضه میباشد
*انتخاب هر یک از این روش ها برای درمان تومور بیضه بر عهده پزشک معالج میباشد.
بدون دیدگاه