جهت مطالعه قسمت اول این مقاله وارد لینک زیر شوید
کیست کلیه را چطور درمان کنیم؟
چنانچه کیست کلیه شما باعث بروز علائم یا عوارض خاصی نشده نیازی فوری به درمان نیست. البته حتما به یک پزشک متخصص اورولوژی مراجعه نمایید تا تائید کند که کیست ساده کلیه شما هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند. با این وجود در مواردی نادر که کیست شما باعث بروز علائم یا عوارض می شود، الزاما باید برای درمان کیست کلیه های خود اقدام کنید.
ممکن است مراحل درمان کیست ساده کلیه موارد زیر باشد:
- پزشک با استفاده از یک سوزن بلند و دستگاه سونوگرافی و از راه پوست وارد کلیه ها شده و کیست را سوراخ می کند. پزشک کیست را تخلیه کرده و ممکن است درون آن را با یک محلول حاوی الکل پر کند. این کار سبب می شود که بافت کیست سخت شده و شانس عود کردنش پایین بیاید.
- در برخی موارد که کیست دوباره عود کرده و با مایع پر می شود،ممکن است پزشک فوق تخصص اورولوژی مجبور شود یک عمل جراحی سنگین تر انجام دهد که نیاز به بیهوشی عمومی و ایجاد یک برش بزرگتر دارد. در این عمل، پزشک مایع داخل کیست را به کمک لاپاراسکوپ و سایر تجهیزات پزشکی تخلیه کرده و دیواره آن را حذف می کند و یا می سوزاند. این کار از تشکیل مجدد کیست جلوگیری می کند.در این عمل احتمالا لازم باشد که بمدت یک روز در بیمارستان بستری شوید.
آیا درمان کیست کلیه به کمک دارو میسر است؟
هیچ درمان دارویی برای کیست کلیه وجود ندارد و در صورت لزوم باید عمل جراحی تخلیه با لاپاراسکوپ انجام شود و در صورت عدم تحمل بیهوشی،باید با سونوگرافی و تزریق الکل مایع کیست کشیده شود.
به صورت طبیعی اندازه کیست کلیه چقدر است؟
اندازه کیست کلیه از نیم سانتیمتر تا ۲۰ سانتیمتر می تواند متغیر باشد.وقتی اندازه آن به بیش از ۱۰ سانتیمتر برسد ایجاد درد می کند که نیازمند اقدام جراحی لاپاراسکوپیک می باشد.
کیست کورتیکال کلیه چیست؟
کیست کورتیکال کلیه همان کیست کلیه است که اشاره شد و بیشتر در گزارشات سونوگرافی کلیه ها ذکر می شود و می تواند از نوع ساده یا بدخیم باشد .
کیست بدخیم کلیه کدام است؟
سی تی اسکن دقیق ترین روش برای تمایز بین کیست ساده و سرطان کلیه می باشد. سونو گرافی نیز در بسیاری از موارد می تواند فرق بین یک کیست کلیه را از توده توپر مشخص کند. چنانچه تشخیص بین کیست و سرطان کلیه میسر نشد، باید نمونه گیری و آسپیراسیون انجام گیرد.
توصیه می شود که به منظور پیگیری کیست ساده، سالانه سونوگرافی انجام گیرد و اگر تغییرات دیده شده، سرطان کلیه را مطرح کند، باید سی تی اسکن انجام شود.
بیماری کلیه پلی کیستیک چیست؟
این بیماری شایعترین بیماری ارثی است که معمولا علائم آن قبل از ۴۰ سالگی آشکار میشود و اغلب کودکان مبتلا طول عمر کوتاهی دارند. کلیهها بزرگ و دارای کیستهای متعدد میباشند. گاهی حتی به اندازه یک توپ فوتبال با وزن ۸ کیلوگرم.
این کیستها باید دقیقاً بررسی شوند. بعضی علت ارثی دارند و از والدین به بچه ها منتقل می شوند. که به آنها (ADPKD) گفته می شود. نکته حائز اهمیت در مورد این کیست ها این است که به موقع تشخیص داده شوند و کنترل گردند چرا که احتمال دارد در نهایت سبب از کار افتادن کلیه ها و دیالیز در سنین پایین شود. بنابراین انجام سونوگرافی قبل از ازدواج در تشخیص و جلوگیری از انتقال بیماری بسیار مهم است.
بیماری کلیه پلی کیستیک چه علائمی دارد؟
شایعترین علائم این بیماری وجود خون در ادرار و درد کلیه است. در صورت عفونت، کلیهها دردناک و همراه با تب و لرز است. گاهی بیمار متوجه یک توده شکمی میشود. در ۶۰ تا ۷۰ درصد از بیماران افزایش فشارخون وجود دارد. دیگر علائم مانند تحریکی مثانه و نارسایی کلیه که با سردرد، تهوع، استفراغ، ضعف و کاهش وزن همراه هست نیز وجود دارد. متأسفانه بسیاری از مبتلایان به بیماری پلیکیستیک کلیه دچار نارسایی کلیه میشوند.
روش های درمانی بیماری کلیه پلی کیستیک چیست؟
- رعایت رژیم غذایی کم پروتئین و مصرف مایعات زیاد
- عدم انجام فعالیتهای گرمکننده بدن.
- عمل جراحی فقط در صورت نیاز صورت میگیرد.
مراقبتهای لازم در بیمار مبتلا به کیست کلیه چیست؟
اگر کیست کلیه ی بیمار کوچک باشد و هیچ یک از علائم فوق را نداشته باشد، به احتمال زیاد نیازی به اقدام درمانی خاصی نیز نمی باشد.فقط ممکن است پزشک متخصص صلاح بداند که ۶ الی۱۲ ماه بعد با انجام سونوگرافی یا سی تی اسکن، اندازه یا احتمال رشد کیست کلیه را بررسی نماید.
چنانچه نتوان به تشخیص دقیق کیست رسید، احتمالا نیاز به آنژیوگرافی کلیوی یا آسپیراسیون باشد. اگر در نمونه گیری (آسپیراسیون) مایع به دست آمده شفاف باشد، نشان دهنده ی خوش خیم بودن ضایعه است که البته بایستی با ارزیابی سیتولوژی و میکروسکوپی مایع بدست آمده، خوش خیم بودن را تائید کرد ولی چنانچه مایع خونی باشد، باید اقدام به جراحی نمود.
جهت درمان کیست کلیه در مشهد می توانید با مطب دکتر امیرحسین بشاش تماس حاصل فرمایید.
- تلفن : 05138449995
سلام.و خسته نباشد.من چند ساله یک کیست ساده در پل فوقانی کلیه چپ دارم اندازه اش کم کم زیاد شده . والان حدود 41 mm.الان چند وقته افزایش ضربان قلب با علت نامشخص دارم که نه اکو و نه اسکن قلب گرفتگی رو نشون نمیده.سوال من اینه که میشه بزرگ شدن کیست به غدد فوق کلیوی فشار بیاره و منجر به افزایش آدرنالین بشه که باعث افزایش ضربان قلبم شده باشه.ممنون
سلام دوست عزیز شما باید حضورن تشریف بیارین مطب معاینه دقیق بشین با تکست نمیشه بیماری رو تشخیص داد